Συμμετοχή στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και στο 22ο Camera Zizanio

Αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από 10 μαθητές, τρείς γονείς μαθητών μας και την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας Ματίνα Βενετιάδου ταξίδεψε στον Πύργο Ηλείας στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και συμμετείχε σε δράσεις και εργαστήρια του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Οι μαθητές μας ταξίδεψαν με κύριο σκοπό να παρακολουθήσουν στην κινηματογραφική αίθουσα του Φεστιβάλ την παρουσίαση της ταινίας stop motion animation που δημιούργησαν με τον τίτλο “Οι Σειρήνες τραγουδούν ακόμη” (“The Sirens still singing”) η οποία συμμετείχε στο 22ο Φεστιβάλ Μαθητικής Κινηματογραφικής Δημιουργίας του Camera Zizanio. Η ομάδα που δημιούργησε την ταινία αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Γ γυμνασίου της κατεύθυνσης του Χορού σε συνεργασία με μαθητές των κατευθύνσεων εικαστικών και Θεάτρου/κινηματογράφου.
Οι μαθητές παράλληλα με τις προβολές ποικίλων ταινιών συμμαθητών τους από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν και σε ένα βιωματικό εργαστήριο για special Effects που οργανώθηκε στον Πύργο Ηλείας από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου στο οποίο συμμετείχε το Φεστιβάλ Ολυμπίας με άλλα πέντε ευρωπαϊκά φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου (Cinekid – Ολλανδία, JEF  Βέλγιο, Kids Kino – Πολωνία, Schlingel – Γερμανία και Zlín – Τσεχία).
H ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Διεθνούς Κινηματογράφου Ολυμπίας βρίσκεται στο σύνδεσμο .
Η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε και στην τελετή λήξης του φετινού 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.
Εκεί οι μαθητές μας βιωματικά προσέγγισαν το γύρισμα μίας ταινίας με ειδικά εφέ. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου κ. Ρομποτής μας έκανε την τιμή να μοντάρει και να στείλει την ταινία που γυρίστηκε εκείνη την ημέρα για να αναρτηθεί στο site του σχολείου μας:

Επίσης, η ομάδα των μαθητών μας παρακολούθησε και το σεμινάριο Ντοκιμαντέρ της κ. Διονυσίας Κοπανά την Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022 και συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση με την σκηνοθέτιδα.

Ήταν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους μας!
Ενθουσιασμένοι και ενθουσιασμένες οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με την επιστροφή τους στην Αθήνα δημιούργησαν ένα ταινιάκι στο οποίο συγκέντρωσαν όλες τις ευτυχισμένες στιγμές. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.