Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Σύρο

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ.

Στις αρχές του Απρίλη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε για μερικές μέρες την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο.

Η άφιξή μας ξεκίνησε με ξενάγηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος «στολίζεται» από έναν πραγματικό θησαυρό, την εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ελ Γκρέκο. Έπειτα, οι ξεναγοί μάς πήγαν μέσα από τα πέτρινα σοκάκια έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Η επόμενή μας στάση ήταν στο περίφημο θέατρο Απόλλων. Η τελευταία στάση για την μέρα ήταν το Δημαρχείο της Ερμούπολης, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές να απολαύσουν ένα ελεύθερο μεσημέρι γνωρίζοντας την Ερμούπολη και κάνοντας βόλτες στα σοκάκια και τα μαγαζιά.
Την δεύτερη μέρα, παίρνοντας το πούλμαν, ανεβήκαμε στην Άνω Σύρο. Εκεί, φτάσαμε έως τον μεγαλοπρεπή Ναό του Σαν Τζόρτζι, όπου είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μέρος μίας καθολικής λειτουργίας. Κατεβαίνοντας, επισκεφθήκαμε το μουσείο του «Πατριάρχη» του ρεμπέτικου, του Μάρκου Βαμβακάρη. Αφού τελείωσε η βόλτα μας στην Άνω Σύρο, ήρθε η ώρα να πάρουμε ξανά το πούλμαν και να ξεκινήσουμε τον γύρο του νησιού με τους ξεναγούς να μας δείχνουν πολλά γραφικά παραθαλάσσια και παραδουνάβια χωριά (Γαλησσά, Κίνι, Ποσειδωνία και πολλά άλλα). Προκειμένου να τελειώσουμε, όμως, γλυκά την ξενάγησή μας, πήγαμε στη Βιοτεχνία Λουκουμιών Κανακάρη. Εκεί, μάθαμε τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής των λουκουμιών και χαλβαδοπιτών.

Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην ελεύθερη περιήγηση στο κέντρο του νησιού και την ευκαιρία να ακούσουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την τοπική ιστορία και τα μνημεία.

Την τελευταία μέρα πριν την αναχώρησή μας για το λιμάνι, πήγαμε στο Βιομηχανικό Μουσείο για να μάθουμε για τις εξελίξεις στη βιομηχανία της Σύρου αλλά και ολόκληρης της απελευθερωμένης Ελλάδας. Έτσι, αποχαιρετήσαμε την κυκλαδίτικη Σύρο και αναχωρήσαμε για Αθήνα γεμάτοι από χαρούμενες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.