«Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση» Καλλιτεχνικό Σχολείο – Σχολείο Νοσοκομείου Παίδων

Σε ατμόσφαιρα μεγάλης χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13.10΄ – 14.30΄ διαδικτυακή συνάντηση της Α΄ Λυκείου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών (κατευθύνσεις εικαστικών και χορού) με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Γυμνασίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση με θέμα «Τα Χριστούγεννα στην Νεοελληνική Τέχνη» από την εκπαιδευτικό του ΚΓΑ Δέσποινα Παρασκευά, φιλόλογο-ιστορικό της τέχνης.

Μέσα από επιλογές έργων ζωγραφικής και χαρακτικής αναδείχθηκε πώς τα Χριστούγεννα στην θρησκευτική και κοσμική τους διάσταση εμπνέουν την τέχνη. Έγινε παράλληλα αναφορά σε  σημαντικούς σταθμούς στην Ιστορία της Νεοελληνικής Τέχνης, καθώς και στα τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά σπουδαίων δημιουργών της.

Πλαισίωσε μουσικά το DuoStemel (Στέφανος Γιαννόπουλος, τσέλο / Δέσποινα Παρασκευά/ πιάνο) σε έργα L. van Beethoven, E. Elgar και F. Mendelssohn.

Ακούστε εδώ E. Elgar, Salut d’ amour (Χαιρετισμός αγάπης)

Τέλος, συνοδεία μουσικής οι μαθητές του ΚΓΑ έψαλαν τα Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ευχόμαστε ειλικρινά η χριστουγεννιάτικη αυτή συνάντηση να αποτελέσει την αρχή για μια μακρά και καρποφόρα συνεργασία των δύο σχολείων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του ΚΓΑ Δρ. Διονύσιο Μαρούλη και την Διευθύντρια του Γυμνασίου του Νοσοκομείου Παίδων κυρία Αγγελική Χαραλαμποπούλου, που αγκάλιασαν το εγχείρημα με το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές τους. Ευχαριστούμε, επίσης, την Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του ΚΓΑ κυρία Μάρω Λιάτσου για την ενεργητική συμμετοχή και τη θερμή της στήριξη. Χάριτες οφείλουμε τέλος στην Υποδιευθύντρια του ΚΓΑ, καθηγήτρια εικαστικών κυρία Άντα Σμηλάνη για την τεχνική οργάνωση και υποστήριξη της συνάντησης και για την χρήσιμη παρέμβασή της σχετικά με τεχνικές και εκπροσώπους της χαρακτικής.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.