Συμμετοχή σε Διεθνή Δράση

Συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών στη Διεθνή Δράση: «Νιώθοντας φροντίδα και υποστήριξη στο σχολείο μας: Ένα ταξίδι στον κόσμο» (“Feeling CARED in School:A journey around the world”).

Η σχολική ομάδα, με μέλη από τη Β΄ γυμνασίου, της κατεύθυνσης εικαστικών, συμμετέχει με αφίσα και έντυπο στη Διεθνή Δράση: «Νιώθοντας φροντίδα και υποστήριξη στο σχολείο μας: Ένα ταξίδι στον κόσμο» (“Feeling CARED in School:A journey around the world”).

Το Διεθνές project «Νιώθοντας φροντίδα και υποστήριξη στο σχολείο μας: ‘Ένα ταξίδι στον κόσμο», (“Feeling CARED in School”: A Journey Around the World) διοργανώνεται από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το ISPA School Psychology Trainers Task Force και ISPA Student Organizing Committee του Διεθνούς Συλλόγου Σχολικών Ψυχολόγων ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή μαθητών/τριών Δημοτικού και Γυμνασίου σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αναδειχτεί το σχολείο ως ένα πλαίσιο φροντίδας  που μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά για τους μαθητές/-τριές του.

 Σκοπός

Το σχολείο ως σύστημα διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που διευκολύνουν την προσαρμογή και την ανάπτυξη των μελών του, λειτουργεί προστατευτικά και ενεργοποιεί ευκαιρίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες να εξελιχθούν, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ενδυναμωθούν ψυχολογικά ακόμα και σε δύσκολες περιόδους.

Απώτερος σκοπός της  παρούσας διεθνούς πρωτοβουλίας αποτελεί:

  • η ανάδειξη του ρόλου του σχολείου/τάξη τους ως σταθερή αξία που στηρίζει τα παιδιά, ενισχύοντας την ψυχική τους ανθεκτικότητα ακόμα και σε δύσκολες/ιδιαίτερες περιόδους
  • η ανταλλαγή εμπειριών σχολικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο ως έμπνευση για τον τρόπο που νιώθουμε ότι το σχολείο μπορεί να προσφέρει φροντίδα και υποστήριξη στα μέλη του.

Σύνδεσμοι έργου

Οι συμμετοχές των ελληνικών σχολείων:

https://international-school-project.eu/s/posters/page/welcome

Οι συμμετοχές έργων που έχουν μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα:

https://international-school-project.space/s/posters/page/welcome

Οδηγία: Μεγεθύνουμε τον χάρτη, πηγαίνουμε στην περιοχή της Αθήνας και βρίσκουμε το σχολείο μας, με τίτλο: «Κάλτσες διαφορετικές; Κανένα πρόβλημα!».

Διεθνές τμήμα:
https://international-school-project.space/s/posters/page/welcome

Η συμμετοχή του σχολείου μας:
https://international-school-project.space/s/posters/item/1877

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.