Το ΚΓΑ στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, Φλωρεντία 2023

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Αθηνών συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στη Φλωρεντία, το Μάρτιο του 2023. Οι δεκατρείς μαθήτριες της που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μουσική και Εικαστικά”, με τις καθηγήτριές τους, κυρίες Αδαμαντία Αλμπάνη και Θεοδώρα Φέγγη, ταξίδεψαν στη  Φλωρεντία, στις 15-18 Μαρτίου 2023 και συμμετείχαν στη Δ΄ συνεδρία, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023. Η συμμετοχή τους περιλάμβανε μία παρουσίαση για τις “Ιταλίδες Καλλιτέχνιδες της Αναγέννησης” (μουσικούς και ζωγράφους), καθώς και μια χορευτική παράσταση από τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, κατεύθυνσης χορού.
Κατά το ταξίδι μας, ξεναγηθήκαμε στο Μιλάνο, πήγαμε εκδρομή στην ανοιξιάτικη Τοσκάνη, περιηγηθήκαμε στο Σαν Τζιμινιάνο και τη Σιένα και φυσικά απολαύσαμε την πανέμορφη Φλωρεντία, το λίκνο της Αναγέννησης.

Η παρουσίαση του ΚΓΑ – ΛΤ: https://youtu.be/vRveT4-EDdc

Η μαθητική ομάδα που έλαβε μέρος στο συνέδριο:
1. ΒΕΛΟΝΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
2. ΓΙΟΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
3. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
4. ΜΠΑΣΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΣΑΒΙΝΑ
5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΑΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
6. ΠΛΑΚΟΥΤΣΗ ΡΑΦΑΕΛΑ
7. ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ
8. ΣΤΑΣΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
9. ΣΤΡΑΒΑΤΖΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
10. ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
11. ΒΕΡΡΑ ΣΟΦΙΑ
12. ΔΟΛΙΩΤΗ ΑΝΘΗ
13. ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΑΡΓΥΡΩ

Μαρτυρία της μαθήτριας Ανθής Δολιώτη,  Α1 Λυκείου Κατεύθυνσης Χορού,  για τη συμμετοχή της στο συνέδριο:

“Μετά από το ταξίδι μας στην Φλωρεντία, μπορώ να πω, πως άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνομαι την τέχνη.  Όχι μόνο χάρη στα έργα τέχνης που είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στα μουσεία, αλλά κυρίως επειδή η Φλωρεντία (και η περιφέρεια της Τοσκάνης) αποτελεί από μόνη της ένα ζωντανό έργο τέχνης.  Μέσα από το ταξίδι μας, είχαμε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτισμό, να γνωρίσουμε ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες και φυσικά να απολαύσουμε την τέχνη σε όλο της το μεγαλείο, ενώ παράλληλα μπορέσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα η μία την άλλη και να δεθούμε ως ομάδα. Μέσα από όλες τις ξεναγήσεις, τόσο στην πόλη της Φλωρεντίας, όσο και στις μεσαιωνικές πόλεις που επισκεφθήκαμε (Σιένα και Σαν Τζιμινιάνο), ένιωσα σαν να μεταφέρθηκα σε μία άλλη εποχή. Οπότε, μπορώ με σιγουριά να πω ότι μελετώντας την Αναγέννηση στην Ιταλία, ταξιδεύοντας εκεί και παρουσιάζοντας τη δουλειά μας, ζήσαμε κι εμείς, τη δική μας “Αναγέννηση”.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.