Ανοιχτή πρόσκληση για προβολή ταινίας animation μικρού μήκους

Ανοιχτή Πρόσκληση
Στις 16/5 και ώρα 18:00 θα γίνει η προβολή της βραβευμένης stop motion animation ταινίας των μαθητών και των μαθητριών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών “Οι Σειρήνες τραγουδούν ακόμη” στον ιστορικό Κινηματογράφο Ίριδα (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55).  Ο χώρος είναι προσβάσιμος και για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες/ αναπηρίες. Με πρωτοβουλία των φοιτητών κατασκευάστηκαν κάποιες ράμπες το 2011, προκειμένου να υπάρχει κάποια στοιχειώδης δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο από τους συμφοιτητές τους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Την Τρίτη 16/5 θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους των μαθητών, θα γίνει η βράβευση των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας, καθώς επίσης θα γίνει και η παρουσίαση του κινηματογραφικού τομέα και του ιστορικού χώρου της Ίριδας από τους φοιτητές.

Η Ίριδα εγκαινίασε τη λειτουργία της ως κινηματοθέατρο στη δεκαετία του 1930 και υπήρξε μία από τις πρώτες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας. Ήδη όμως από τη δεκαετία του 1980, οπότε και ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκεί χτυπά η καρδιά της κινηματογραφικής παιδείας της πόλης με πληθώρα εκδηλώσεων σεμιναρίων, προβολές ταινιών και του πολύμηνου Φεστιβάλ- Μέρες πολιτισμού της Φοιτητικής λέσχης ” Ίριδα Visions”.

Ο χώρος μας παραχωρήθηκε ευγενικά από τον σύλλογο Φοιτητών της Λέσχης Πολιτισμου Π.Ο.Φ.Π.Α. του ΕΚΠΑ.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως του φοιτητές του κινηματογραφικού τομέα της Πανεπιστημιακής Λέσχης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΕΚΠΑ για την ευγενική και γενναιόδωρη παραχώρηση του κινηματογράφου “Ίριδα”. Για εμάς αυτό είναι μεγάλη τιμή και χαρά!

Στα παρακάτω link μπορείτε να ενημερωθείτε για τον κινηματογραφικό τομέα και το πολιτιστικό φεστιβάλ “Ίριδα Visions”:

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.